Gnjusne poruke
431

Pokrenuta peticija da se youtuberu iz Srbije Baki Prasetu zabrani ulazak u BiH nakon negiranja genocida

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Srbijanski youtuber Bogdan Ilić poznat po nadimku Baka Prase tokom livea je gnjusnim pozivima na ubijanje i negiranjem genocida razbjesnio javnost te je naposlijetku pokrenuta i peticija da mu se zabrani ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, isječak podijeljen na Twitteru prikazuje Ilića kako komentariše Rezoluciju o genocidu u Srebrenici te poziva na ubijanje.

"To je proglašeno? Dobro, bar sad znaju da ne smiju da se k...e sa nama. Sve ćemo ih pobiti", izgovorio je youtuber kojeg prate mladi širom regije.

Video je razbjesnio javnost u Bosni i Hercegovini te su se na društvenim mrežama odlučili na pokretanje peticije da mu se zabrani ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Slijedeći primjer susjeda, koji su u više navrata javnim ličnostima iz Bosne i Hercegovine zabranili ulazak u ovu zemlju, i građani BiH smatrali su da za Ilića postoji opravdan razlog da mu se zabrani ulazak.

Podsjetimo, nedavno je Feđa Štukan uhapšen na aerodromu u Beogradu i deportovan u Bosnu i Hercegovinu, a prema odluci o zabrani ulaska u Srbiju "utvrđeno je da postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika".

Pored toga, ranije je ulazak u Srbiju bio zabranjen i bh. reperima Jali Bratu i Bubi Corelliju nakon incidenta na njihovom nastupu.