Veseli i nasmijani
128

Porodica Lea Messija blistala na dodjeli Zlatne lopte, sinovi oduševili jednim detaljem

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Na dodjelu Zlatne lopte Leo Messi došao je u pratnji supruge Antonelle i trojice sinova.

Dječaci su na ceremoniji nosili ista odijela, a taj detalj je mnoge oduševio. Prelijepa Antonella odlučila se za elegantnu crnu haljinu. Dobro raspoložena porodica spremno je pozirala novinarima.

Sinovi Lea Messija pridružili su se ocu na pozornici tokom preuzimanja nagrade.

Messi je osvojio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u sezoni 2022./23. koju dodjeljuje France Football. Iza Messija su ostali Erling Haaland i Kylian Mbappe. Messiju je ovo osma Zlatna lopta u karijeri, čime je podebljao svoj rekord - idući najbolji je Cristiano Ronaldo s pet osvojenih nagrada. Messi je dosad Zlatne lopte osvajao 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019. i 2021. godine.

Inače, Antonella i Messi upoznali su se kada je on imao samo pet godina, a navodno su "prohodali" u srednjoj školi. Postoje priče da je Leo sa samo devet godina htio da mu ona postane žena te da joj često pisao ljubavna pisma.

Prvog sina Thiaga dobili su 2012. godine, a tri godine kasnije rodio se Mateo. 2018. godine dobili su i trećeg sina Ciru. Vjenčali su se 2017. godine u rodnom Rosariju u Argentini, a detalje sa svadbe uspjeli su zadržati daleko od očiju javnosti.

Porodica trenutno živi u SAD-u gdje Messi igra za Inter Miami.