Osvojio drugo mjesto
31

Predstavnik Finske ismijavao nastup Šveđanke koja je sinoć pobijedila na Eurosongu

L. R.
Predstavnik Finske Kaarija (Screenshot/TikTok)
Predstavnik Finske Kaarija (Screenshot/TikTok)
Predstavnik Finske na ovogodišnjem Eurosongu Kaarija nedavno je na svom TikTok profilu objavio urnebesni video u kojem imitira nastup švedske predstavnice Loreen.

Naime, po završetku sinoćnjeg takmičenja, na društvenim mrežama dijelio se video koji je nastao prije nekoliko sedmica, a objavio ga je predstavnik Finske na ovogodišnjem Eurosongu. Video je postao popularan nakon što je švedska predstavnica Loreen pobijedila s pjesmom "Tattoo", gdje je finski predstavnik sa svojom pjesmom "Cha cha cha" završio kao drugoplasirani.

@paidatonriehuja Loreen im coming!!! #fyp #tiktok #suomitiktok #eurovision #eurovision2023 #foryoupage #musiikkisuomi #tattoo #chachacha ♬ alkuperäinen ääni - Käärijä

Kaarija se u videu odlučio našaliti s Loreen, gdje je uz pomoć asistenata imitirao njen nastup. Osim što je oponašao njene pokrete, on je asistentima dao zadatak da drže i podižu drvene palete kako bi to izgledalo kao platforma na scenskom nastupu švedske predstavnice.

Podsjećamo, Finac Kaarija bio je jedan od favorita na ovogodišnjem Eurosongu, gdje je imao neobičnu i upečatljivu pjesmu, ali i scenski nastup te odjevnu kombinaciju. Dobio je najviše glasova od publike, a pobjeda mu je izmakla za samo 57 bodova.