Svjetska filmska zvijezda
79

Prepoznajete li glumca na fotografiji iz djetinjstva? Proslavio je 64. rođendan

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Objavivši crno-bijelu fotografiju iz djetinjstva na kojoj puše svjećice, Antonio Banderas na poseban način htio je obilježiti svoj 64. rođendan.

Španska filmska zvijezda jučer je proslavila rođendan, a na Instagramu je podijelio dvije fotografije - crno-bijelu dok puše svjećice nastalu prije šest decenija te onu s nedavnog slavlja na kojoj također puše svjećice.

"Od ove do druge fotografije, prošlo je nekoliko decenija. Danas punim 64 godine i zahvaljujem se za sve što sam proživio", naveo je glumac uz objavu.

Kao dječak koji je odrastao u Malagi, Antonio je sanjao da postane nogometaš - sve dok nije slomio stopalo u 14. godini. To ga je navelo da se uključi u pozorište. Studirao je glumu na Školi dramske umjetnosti u svom rodnom gradu, a ostalo je historija.

Početkom 80-ih nastupao je sa pozorišnom grupom u Španiji kada ga je otkrio Pedro Almodovar. Režiser ga je angažirao u filmu "Labirint strasti" iz 1982. godine, a od tad je ostvario niz zapaženih uloga.

Najpoznatija je svakako ona u filmu "The Mask of Zorro" iz 1998. godine, a kroz godine je dalje sarađivao s Almodovarom te glumio uz Salmu Hayek, Madonnu, Angelinu Jolie i brojne druge holivudske zvijezde.

Posljednjih godina boravi u Malagi, gdje je nakon srčanog udara odlučio da uspori karijeru te je 2019. godine osnovao pozorišnu kompaniju Teatro del Soho i otvorio pozorište Teatro del Soho CaixaBank u Malagi.