Basist Dale Davis
65

Prijatelj Amy Winehouse otkrio detalje o njenom posljednom pozivu: Rekao sam da ću doći da je vidim

L. R.
Amy Winehouse (Foto: EPA-EFE)
Amy Winehouse (Foto: EPA-EFE)
Bliski prijatelj Amy Winehouse Dale Davis nedavno je otkrio da je bio jedan od posljednjih osoba s kojim je pjevačica razgovarala neposredno prije smrti.

Dale Davis koji je bio basist slavne pjevačice, nastoji održati njen duh živim kroz bend The Amy Winehouse, a sada je za medije govorio o čemu je razgovarao s Amy i kako je saznao za njenu smrti.

Amy je jednom opisala Dalea kao svoju "omiljenu osobu s kojom ide bilo gdje", Dale ih je opisao kao prijatelje koji su izgradili snažnu vezu i često razgovarali telefonom, iako je on bio 20 godina stariji od nje.

"Razgovarao sam s njom tri sata prije nego što je preminula. Nazvala me u 23:30 i razgovarali smo otprilike 15 minuta. Rekao sam joj da ću doći sutra da je vidim, a ona je rekla: 'Uredu', a ja sam rekao 'Volim te'. Ona je nakon toga rekla 'volim te' i spustila slušalicu. To je bilo zadnje što sam čuo", naveo je.

Naredno jutro dobio je brojne poruke i nije znao šta se događa.

"Nisam razumio što se događa. Počeo sam se uzrujavati u tom trenutku dok sam još svirao. Muzički direktor je tada došao i rekao da je Amy preminula. Znali su oko pola sata, a ja sam se samo srušio na stolicu i rekao da sam je trebao vidjeti večeras", ispričao je.

Opisao je to kao jedan od najtežih dana s kojima se suočio i priznaje da ga na neki način još uvijek živi zbog koncerata koje bend još uvijek ima. Međutim, smatra da je važno da nastave dalje i kaže da samo mora pogledati što je svima dala i potrebu da slavi svoj život.

Dale je opisao kako vjeruje da je glavni uzrok njene smrti bio poremećaj u ishrani. Rekao je da u početku nije shvatio da ona pati sve dok nisu radili s njom na albumu "Back To Black".

Podsjećamo, Amy je preminula od trovanja alkoholom 2011. godine, kada je imala 27 godina.