Na jezeru Como
25

Princ Harry i Meghan Markle uživali u Italiji s bračnim parom Clooney

Klix.ba
Foto: EPA/EPA
Foto: EPA/EPA
Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle uživali su u čarima Italije, te posjetili slavni par Georgea i Amal Clooney u njihovoj vili koja se nalazi na obali Laglija.

Vila ima 25 soba, a u njoj je Clooney snimao jednu od scena za film "Oceanovih 12". Privatno imanje uključuje bazen, teniski teren, sobu za projekcije, teretanu i piceriju.

Vila Georgea Clooneya
Vila Georgea Clooneya

Parovi su uživali u bazenu i imali privatno krstarenje jezerom Como. Clooney je Harryju pokazao svoju privatnu kolekciju motora.

"Amal i Meghan su većinu dana provele uz bazen i igrajući se s blizancima. George i Harry su razgledali kolekcije glumca i igrali košarku", rekao je saradnik kraljevske porodice Omid Scobie.

George i Amal su bili domaćini večere na kojoj su služene poslastice iz njihovog omiljenog restorana Il Gato Nero. Večera je služena na otvorenom.

Dovesti kraljevski par u Italiju je bila strogo tajna operacija. Doletjeli su Clooneyjevim avionom iz Londona u Como, a potom su u neoznačenoj koloni automobila stigli do kuće.

Bračni par Clooney prisustvovao je vjenčanju kraljevskog para 19. maja u dvorcu Windsor, te privatnom prijemu u kući Frogmore gdje je George plesao sa mladenkom i pio tekilu.

Parove povezuju filantropijski interesi.