U dokumentarcu
1

Princ William javno pomenuo brata Harryja nakon šest godina

N. C.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Princ William se prisjetio trenutka iz djetinjstva sa svojim bratom princom Harryjem, u svom dokumentarcu "Prince William: We Can End Homelessness".

U snimku objavljenom u subotu, princ je otkrio je da je njegovo zanimanje za dobrotvorni rad počelo nakon što je njegova pokojna majka princeza Diana odvela njega i njegovog brata u The Passage, britansku dobrotvornu organizaciju koja podržava one koji bi mogli ili već jesu beskućnici.

Ovo je ujedno bio i njegov prvi javni pomen Harryja nakon šest godina.

"Majka je odvela Harryja i mene u The Passage. Tada sam imao 11 godina, možda 10. Nikada ranije nisam bio na nečemu sličnom i bio sam pomalo zabrinut šta da očekujem", naveo je.

Princ William i njegova majka princeza Diana u posjeti organizaciji (Foto: EPA) (Foto: EPA-EFE)
Princ William i njegova majka princeza Diana u posjeti organizaciji (Foto: EPA) (Foto: EPA-EFE)

Princ je potom detaljno ispričao šta se događalo tog dana te otkrio do koji spoznaja je tada došao.

"Moja majka je radila uobičajeno, smiješila se i šalila sa svima. Sjećam se da sam tada nekako pomislio: 'Pa, ako svi nemaju dom, svi će biti stvarno tužni.' Ali bilo je nevjerovatno koliko je to bilo sretno okruženje. Sjećam se dobrih razgovora, igranja šaha, ćaskanja i tada mi je sinulo da postoje i drugi ljudi koji nemaju isti život kao ja", prisjetio se on.

On je istakao da mu je ta posjeta pomogla da shvati da ne žive svi istim životom.

"Znaš, kada si sasvim mali, samo misliš da je život ono što vidiš ispred sebe i da zapravo nemaš koncept da tražiš negdje drugdje. To je kada sretneš ljude, kao ja tada, koji ti stave drugačiju perspektivu u glavu", naveo je.