Na Olimpijskim igrama
84

Prisan poljubac Macrona i ministrice sporta izazvao reakcije: "Ovako ljubim svog muža"

I. S.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poljubac Emmanuela Macrona i francuske ministrice sporta Amelie Oudea-Castera na Olimpijskim igrama u Parizu bio je povod za brojne komentare na društvenim mrežama.

Ona je stavila ruku oko njegovog vrata i strastveno ga poljubila kod uha.

Fotografije je prvi objavio magazin Madame Figaro, koji je ovaj poljubac nazvao čudnim te optužio Amelie kako njime pokušava skrenuti pažnju javnosti na sebe. Korisnici društvenih mreža su je također osudili.

"Ja ovako ljubim svog muža. Sramotno", "Ovu fotografiju smatram nepristojnom. Nije dostojna predsjednika i ministrice", "Užasno ponašanje. Kako je nije sramota?", neke su od reakcija.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Amelie se ranije profesionalno bavila tenisom. Već neko vrijeme je u centru pažnje tamošnje javnosti. Osim poljupca o kojem se itekako priča, nedavno je zaplivala rijekom Senom jer je htjela dokazati kako je ona čista i da nema razloga za strah od ešerihije koli.

Kao što je poznato, u nedjelju je otkazan triatlon jer kvalitet vode nije bio zadovoljavajući. Amelie je od 2006. godine u braku s Fredericom Oudeom, bivšim izvršnim direktorom kompanije Societe Generale i sadašnjim predsjednikom odbora Sanofija. Imaju troje djece.

Emmanuel je 2007. oženio Brigitte Macron, koja je 24 godine starija od njega.