Novo istraživanje
86

Proglašena tri najljepša muškarca prema zlatnom rezu: Lista bi vas mogla iznenaditi

D. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Istraživanje Juliana De Silve koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica sa sjedištem u Londonu pokazalo je ko su najljepši muškarci na svijetu.

Koristeći teoriju zlatnog reza, koja se koristi u svim sferama života i prema rezultatima njegovog istraživanja, prvo mjesto zauzeo je glumac Aaron Taylor-Johnson.

Aaron Taylor-Johnson (Foto: EPA-EFE)
Aaron Taylor-Johnson (Foto: EPA-EFE)

Teorija zlatnog reza je proporcija koja oslikava potpuni sklad i harmoniju, a postotak od 100 posto predstavlja savršene proporcije. Koristeći se ovim, glumac Aaron osvojio je rezultat od 93,4 posto.

Svi elementi njegovo lica bili su izmjereni za fizičko savršenstvo i zbog jedinstvenog oblika lica zauzeo je prvu poziciju.

"Širina i dužina njegovog nosa su skoro savršene. Ima odično oblikovanu bradu, a svi njegovi rezultati su visoki osim razmaka između očiju i razmaka između nosa i usana", tvrdi istraživač De Silva.

Prema istraživanju, drugi najljepši muškarac sa rezultatom od 92,41 posto je Lucien Laviscount, glumac koji je odigrao ulogu Alfieja u seriji Emily u Parizu.

Lucien Laviscount (Foto: EPA-EFE)
Lucien Laviscount (Foto: EPA-EFE)

Treći najljepši muškarac je irski glumac Paul Mescal sa 92,38 posto, a nakon njega na listi su Robert Pattinson sa 92,15 posto i Jack Lowden sa 90,33 posto.

Paul Mescal (Foto: EPA-EFE)
Paul Mescal (Foto: EPA-EFE)

Među 10 najzgodnijih muškaraca našao se i George Clooney, kao najstarija zvijezda na listi, a osim njega i Nicholas Hoult, Charles Melton i Idris Elba.