Ekološka inicjativa
0

ProGreen Dreams: Garden of Dreams i ProCredit Bank zajedno pokreću inicijative za reciklažu otpada

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Ove godine na događaju Adriatique Eternal Flame, Garden of Dreams tim s ponosom najavljuje ekološku inicijativu pod nazivom ProGreen Dreams, u saradnji s ProCredit Bankom.

Svjesni svoje uloge u očuvanju prirode, Garden of Dreams prepoznaje važnost edukacije i angažovanja posjetitelja na očuvanju okoliša kroz pravilno sortiranje i reciklažu otpada.

ProGreen Dreams inicijativa će biti realizirana na četiri lokacije unutar događaja, gdje će biti postavljeni prostori za odvajanje otpada. Također, svi posjetitelji koji na ove lokacije donesu 15 čaša ili limenki, dobit će piće gratis. Na svakom šanku će se prikupljati sav otpad, koji će biti dalje procesuiran i recikliran. Pozivamo sve posjetitelje da se aktivno uključe u ovaj projekat, kako bismo zajedno pridonijeli očuvanju prirodnog okoliša i smanjenju ekološkog otiska.

ProCredit Bank je lider u oblasti održivog razvoja i zelene tehnologije u Bosni i Hercegovini. Još 2015. godine, banka je započela svoja ulaganja u obnovljive izvore energije, a do danas su realizirali preko 190 projekata energetske održivosti, uključujući instalaciju elektrana snage preko 46 MWp iz obnovljivih izvora energije. Ova posvećenost nagrađena je prestižnim priznanjem "Zlatni BAM - Eko projekat" za inicijativu instalacije besplatnih punjača za električna vozila, čime su postali pioniri u podršci elektro-mobilnosti u BiH.

Inovativni pristup ProCredit Bank ogleda se i u kreiranju ProGreen računa, prvog računa s debitnom karticom izrađenom od biorazgradivih kukuruznih vlakana, što klijentima omogućava odabir održivijih rješenja čak i kada su njihove lične finansije u pitanju. Osim toga, ProLesi kampanja koja se odnosi na GEFF kreditnu liniju za fizička lica, omogućava povrat do 20% za investicije u ekološke tehnologije i energetsku efikasnost domaćinstava, što dodatno potiče promjene na individualnom nivou.

Kao prva banka iz BiH koja je postala članica UN Global Compacta, ProCredit Bank ostaje nepodijeljeno posvećena održivosti i zdravijoj budućnosti. U decembru 2022. godine, pridružili su se Savezu banaka sa nultom neto stopom emisija (Net-Zero Banking Alliance), čime su se obavezali da će do 2050. godine ili ranije svoj kreditni i investicioni portfolio prilagoditi nultoj neto stopi emisija CO2.

Ova saradnja s Garden of Dreams na inicijativi ProGreen Dreams samo je još jedan korak u dugom nizu zajedničkih napora da se stvori ekološki osviještenija zajednica i održivija budućnost. Podrška publike i sudjelovanje u ovoj akciji pomoći će da svi zajedno očuvamo ljepotu i posebnost našeg okruženja, dok istovremeno uživamo u spektaklu koji će oživjeti centar Sarajeva i pretvoriti ga u plesni podijum pod zvjezdanim nebom. Pridružite nam se u ovoj zelenoj inicijativi gdje zajedno sanjamo snove koji će ostati zapamćeni ne samo po muzici i plesu, već i po našem zajedničkom doprinosu očuvanju planete.