Objavljen oglas
97

Putinova navodna ljubavnica pokušava izdati luksuzni stan u St. Petersburgu

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Novinar BBC Russia Andrej Zakharov otkrio je da Putinova navodna ljubavnica Svetlana Krivonogikh pokušava izdati luksuzni stan u St. Petersburgu.

U blizni živi veliki broj Putinovih prijatelja i saradnika, a većinu njih je Zapad sankcionisao uslijed napada Rusije na Ukrajinu. Ipak, njegova navodna kćerka Luiza Rozova, za koju se špekuliše da ju je dobio sa Svetlanom, nije sankcionisana.

Svetlana i Putin su, prema pisanju svjetskih medija, bili u vezi krajem devedesetih i početkom dvijehiljaditih godina. Na fotografijama, koje je objavila agencija za nekretnine Engel & Volkers, vidi se u kakvom raskošu su Svetlana i Luiza navikle živjeti. Onaj ko se odluči useliti ovdje morat će plaćati oko devet hiljada dolara mjesečno plus režije.

Prema istraživanju BBC Russia, ovaj stan jedan je od "najprivatnijih" u St. Petersburgu, a izgradila ga je kompanija povezana s bankom Rossiya, koja je bliska Putinu.

Novinari su pozvali Svetlanu i tražili njenu izjavu, ali je spustila slušalicu. Ona je također vlasnica stana u Monaku, čija je vrijednost gotovo četiri miliona dolara.