Nakon problema s kukom
107

Rade Šerbedžija operisan, pratitelji mu poželjeli brz oporavak

I. S.
Foto: Pixsell/ATA Images/F. S.
Foto: Pixsell/ATA Images/F. S.
Rade Šerbedžija otkrio je na društvenim mrežama da je operisao kuk, a pratitelji su mu u komentarima poželjeli brz oporavak.
U snimku je naveo kako se trenutno nalazi u Šibeniku, gdje je nedavno njegov sin Danilo Šerbedžija imao premijeru filma o legendarnom Draženu Petroviću. Također je spomenuo da su u toj ulici odrasli njegovi prijatelji Arsen Dedić, Mišo Kovač, Vice Vukov i Igor Mandić. Nakon toga je pokazao štaku i rekao:

"Operisao sam kuk prije mjesec dana. Kada sam došao na operaciju 24. septembra u bolnici u Zagrebu, kažem ja svom doktoru Tomislavu Čengiću: 'Doktore, ja sam zaboravio da ja imam koncert u Beogradu u Domu sindikata'". On u Beogradu nastupa sutra, 26. oktobra.

"Jedan je Rade Šerbedžija. Zdrav i veseo bio još puno vremena", "Brz oporavak vam želim! Kad vi pričate, liječite dušu od svih jada", "Rade neponovljiv", "Brz i uspješan oporavak", neki su od komentara.

Podsjećamo, snimak na kojem se Rade rasplakao nakon što je obustavljena gradnja male hidroelektrane na vrelu Une privukao je pažnju mnogih. Zahvalio se aktivistkinjama što su uspjele u svom naumu.

"Prvo da čestitam pobjedu. Da vam kažem, cure, to je najveća vaša zasluga. Svaka vam čast. Baš ste Ližanke. Kad je pobjeda, ne treba ništa drugo govoriti. Ne treba govoriti ni kako smo do nje došli. Malo je pobjeda u ovom kraju. Ovo je jedna od najvažnijih. Nisam mnogo učinio za Liku jer nisam mogao. Ko je išta ovdje učinio? Neću sad ni o tome", između ostalog je kazao, a prisutni su ga nagradili aplauzom.