Sedam dana zabave
115

Robert Dacešin i Enis Bešlagić proveli zanimljivo popodne u Bingu: Odigrali partiju "kofer karlinga"

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Robert Dacešin, jedan od najboljih i najpopularnijih putopisaca u regiji koji je obišao pola svijeta, posjetio je Enisa Bešlagića u Bingo City Centry kako bi mu otkrio nekoliko sjajnih trikova za pakovanje kofera i pripremu za novu neobičnu teritoriju na kakvoj se trenutno Bešlagić nalazi.

"Na bilo koje putovanje najvažnije ti je da poneseš knjigu, slušalice za podcast, punjač, kišobran i zdrave grickalice", ovako je dao koristan savjet Dacešin i Enisu uručio poklon - peškir koji se brzo suši kako bi ga podsjećao na ovo gostovanje.

Enis i Robert su se prvi put danas sreli i u kratkom razgovoru razmijenili iskustva sa svojih putovanja, a Dacešin je otkrio i ljepotu Bosne i Hercegovine koju mnogi ne vide i ne cijene.

"Što više putujem, to bih sve više živio ovdje, jer Bosna i Hercegovina je lijepa zemlja i ima sve, tako da ne moraš nigdje da ideš iz nje. Recimo u jednom danu u Bosni i Hercegovini možeš obići čak deset vodopada. Mislim da trebamo imati veću ljubav prema zemlji, a moja misija je ta da ja pokažem ljudima kako je Bosna i Hercegovina jedna moćna zemlja", zaključio je Dacešin.

U znak zahvalnosti, Enis je pozvao Roberta da odigraju i jednu igru koju sigurno nikada nije igrao, a to je "kofer karling" u čemu su im pomogli i slučajni kupci u Bingo City Centru.

Pravila "kofer karlinga" su jednostavna. Crveni kofer na točkićima se prvi odguruje i postaje meta. Iz jednog poteza učesnici igre trebaju dokotrljati svoj kofer što bliže crvenom koferu. Koferi Enisove ekipe bili su plavi, a koferi Robertove ekipe bili su crni. Koferom se može izbiti protivnički, a ekipa koja bude imala najbliži kofer crvenom smatra se pobjedničkom.

Osim što su se odlično zabavili i nasmijali, vrijedne nagrade su ponijeli učesnici ove neobične igre u kojoj je pobjedio tim Dacešina sa 2:1.

Kako je protekla ova neobična igra i gostovanje Roberta Dacešina kod Enisa, možete pogledati na svim Bingo društvenim mrežama.