U Gornjem Kamengradu
534

Šejla Zonić pokazala kuću u kojoj je odrasla: Možete vidjeti kako je meni ovdje bilo lijepo

I. S.
Foto: Grand
Foto: Grand
Šejla Zonić, pobjednica ovogodišnje sezone Zvezda Granda, pokazala je kuću u Gornjem Kamengradu te otkrila detalje svog odrastanja.

"Dobro nam došli. Stigli ste u Sanski Most, tačnije Gornji Kamengrad, u dom mojih roditelja u kojem sam provela svoje djetinjstvo do 14. godine. Možete da vidite kako je meni ovdje bilo lijepo. Okolo je zelenilo, priroda, a tu je i pogled na budućnost. Sve mi je tu na dohvat ruke", rekla je za Grand.

Dodala je da se ovdje čovjek najljepše odmori zato što je tu mirno.

"Nema nekih obaveza. Samo rad u prirodi, u bašti. To je nešto što čovjeka opusti. Desetak minuta pješke odavde je kupalište gdje sam naučila da plivam. I sad kad dođem ovdje obavezno odem da prošetam s Arminom, a i porodično znamo da prošetamo", ispričala je.

Kada je bila mala, zajedno sa sestrama je pomagala roditeljima u održavanju kuće. Sada to rijetko radi zbog obaveza koje ima.

"Ja samo smetam i zapričavam one koji rade. Eventualno donesem nešto da se osvježe, ali kao mala jesam radila. Zajedno sa sestrama sam brala kruške, šljive, jabuke... Radilo se. Sad kad dođem, roditelji su već sve odradili, tako da ja sad samo berem plodove", kazala je.

Šejlina majka je navela kako je svoje kćerke uvijek učila da budu dobre, pametne, da vrijedno rade i da sve znaju. Šejla je rekla kako njeni snovi nisu nimalo skromni.

"Možda ja jesam takva, ali moji snovi i ambicije nisu. Imam velike snove i ciljeve i evo, hvala Bogu, sve to ostvarujem, ali svakako poštujem vrijednosti koje su mi ukorijenjene od djetinjstva", kazala je.

Šejlin otac je rekao da bi svakome poželio da ima djecu kao oni.

"Nije bilo lako jer je ona od nas otišla već u osmom razredu osnovne škole, žensko dijete. Mislim, i da je muško, postojao bi strah, a posebno što je žensko. Šaljemo je u jednu sredinu koja je nama nepoznata. Ne mislim na Bihać kao mjesto, to je blizu nas, nekih 70 kilometara odavde, već na internat. Išla je među drugu djecu. Pitali smo se kako će se snaći, da li će se uklopiti, da li će upasti u loše društvo... Pa i ja sam bio mlad, znam kako je to. Uvijek smo joj govorili da sa svakim bude dobra, da svakog posluša i da nikoga ne odbije i stvarno je tako i bilo", kazao je.

Govoreći o svom suprugu Arminu, Šejla je ispričala kako je imala dobru intuiciju čim joj se javio.

"Sjećam se da je na jednom od prvih susreta rekao: 'Ti i ja za 12 mjeseci ili ćemo se vjenčati ili ćemo se razići.' Ja sam rekla: 'Apsolutno' i vjenčali smo se za godinu dana i tri dana", otkrila je.