Neopisiva radost
12

Sergej Ćetković o odluci da usvoji kćerke: One su nas "zaokružile" kao ljude

I. S.
Foto: Pixsell/Marko Jurić
Foto: Pixsell/Marko Jurić
Sergej Ćetković je u novom intervjuu, između ostalog, govorio o svojim usvojenim kćerkama Loli i Mili te izazovima koje ova odluka nosi.

Ovaj pjevač i njegova supruga Kristina su Lolu usvojili 2010., a Milu 2012. godine. Naveo je kako su djevojčice u njihove živote unijele neopisivu radost. Također smatra da je roditeljstvo najteža uloga, a naročito u današnje vrijeme.

"Mnogo sam puta govorio o tome, ali zaista moraš biti spreman i za brak i za stvaranje porodice, a danas to, čini mi se, previše olako shvatamo", rekao je za Net.hr.

Ispričao je i kako se tijelo i duh u potpunosti preobraze nakon što dobijete djecu, da se sve mijenja i da stvari koje su se jučer činile važnim to više nisu.

"Tvoj centar svijeta postaju tvoja djeca i sva ljubav, briga i fokus biva poklonjen njima. Lola i Mila su nas zaokružile kao ljude, upotpunile i učinile da shvatimo što je zapravo smisao ovog života", nastavio je.

Kazao je i da odluka o usvajanju nije nimalo laka, ali da ne treba previše obraćati pažnju na to šta drugi misle.

"Željeti djecu, porodicu, voljeti, usvojiti… Nije lako napraviti takav korak, ali ukoliko se budemo bavili okolinom i mislili o tome što će i kako će neko reagovati, sjetite se da i vi imate pravo na sreću i da možete nekoga usrećiti", između ostalog je rekao.