Vratio se u Srbiju
35

Sergej Trifunović nakon protjerivanja: Ovo ne smije postati borba za potpirivanje nacionalista

N. O.
Screenshot/K1
Screenshot/K1
Srbijanski glumac Sergej Trifunović oglasio se nakon hapšenja u Hrvatskoj i zabrani ulaska u ovu zemlju, kazavši da je bio više puta hapšen nego Tony Soprano.

Trifunović se javio u emisiju "Kec na jedanaest" na K1 televiziji gdje je prokomentarisao svoje hapšenje na graničnom prelazu te uslovnu kaznu.

"Kad su nam tražili dokaz da smo vjenčani, pozvali smo oca Vladu, koji nas je vjenčao, da pošalje vjenčani list. Rekao mi je da ovo što mi se dogodilo predstavlja zabranu slobode. 'Plaćaš cijenu svoje želje da budeš slobodan. To se ne prašta. Isto je i kod nas kao i kod njih. Previše je zatezanja i mislim da nas taj rat vodi samo u dublji problem. To je ono što se ne prašta'", ispričao je Sergej.

Potom se našalio da je više puta hapšen nego Tony Soprano: "On je od FBI-a hapšen tri puta, dok sam ja u Splitu samo uhapšen četiri puta".

"Ono što najviše treba izbjegavati je rečenica koju sam čuo milion puta: 'A oni...' i onda se odgovornost prebacuje na drugu stranu. Hajde prvo da pogledamo sebe. Divno je što je predsjednik Vučić stao uz mene i isto tako mislim da treba stati uz svakog građana u svojoj zemlji. Još jednom želim zahvaliti našoj ambasadi i ambasadorici Jeleni Milić u Zagrebu. Bili su uz mene sve vrijeme, a konzul je čak došao i na suđenje. Međutim, ovo ne smije postati borba za potpirivanje nacionalista. Moramo gledati i kako se mi ponašamo, a ne takmičiti se ko je gori", zaključio je.

Podsjetimo, Trifunović je protjeran iz Hrvatske na tri mjeseca, a nakon presude na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu gdje je dobio kaznu od 60 dana uslovnog zatvora, koja se neće izvršiti ako u toku jedne godine ne počini isto djelo.