Ne odobrava ovaj obred
86

Severina kritikovala molitvu muškaraca u Splitu: Kleče za svoje lične namjere i oduzimanje prava ženama

N. C.
Severina je objavila videosnimak iz Splita na kojem muškarci kleče na trgu te vrše molitvu krunice te istakla šta misli o ovom obredu.

Ona je na svom Instagramu objavila videosnimak i poručila da dok oni kleče da će žene ustati za svoja prava.

""Oni neka kleče, žene će ustati. Draga Mitteleuropo i Balkane, ovo nije Split, ovo nije ni Split 3 (kvart u Splitu). Ovo više nije ni zafrkancija. Ovo je Split u 3 P.M.", navela je.

Potom je navela da muškarci svakog mjesec kleče na trgu u Splitu za šta sve oni tu mole.

"Kleče za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda. Za muškarce - da postanu duhovni autoriteti u porodici koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru. ⁠Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova. ⁠Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu. ⁠Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja. ⁠Za duše u čistilištu. Za 'njiove' osobne nakane. Da skratim, kleče da se ženama oduzme pravo glasa. Danas u Splitu, sutra u vašem gradu", navela je.

Potom se zahvalila umjetnici, koja je pokušala izmoliti "Tihu misu", ali joj nisu dozvolili.

"Hvala hrabroj Arijani Lekić - Fridrih, koja je jutros svoju ‘Tihu misu’ pokušala ‘izmoliti’ u mom rodnom gradu. Motajući pupčane vrpcu, tj. crvenu vunu po Peristilu, što simbolizira ubojstva žena i majki. U tome su je zdušno onemogućavale (ne)moćne (muš)karčine. Dosta je! E, nećete nas više gazit! A ni j...", zaključila je.