Kod Sebilja
55

Severina se prisjetila snimanja filma "Duhovi Sarajeva": Ovdje sam trčala noću oko tri, četiri po kiši

I. S.
Foto: Sanela Babić
Foto: Sanela Babić
Severina je nedavno posjetila Sarajevo povodom priprema za novogodišnji koncert, a sada se na društvenim mrežama osvrnula na film koji je ovdje snimala te otkrila koliko joj glavni grad BiH znači.

Pozirala je na Baščaršiji ispred objektiva bh. fotografkinje Sanele Babić, a u opisu fotografija je navela:

"Od Sebilja do Ferhatovića stane cijeli jedan pasus života. Ovdje sam trčala noću oko tri, četiri po kiši kad smo snimali 'Duhove Sarajeva'. Nigdje prije ni poslije takve sreće... Zato je Balašević i rekao da je Sarajevo kao dijete - zaigrano, prostudušno i naivno... I takvi smo svi mi koji u njega dođemo."

Film "Duhovi Sarajeva" objavljen je 2007. godine, a režirao ga je Dejan Radonjić. Donosi priču o dvojici prijatelja iz Sarajeva koji su došli na ideju da obnove žičaru. U njihove živote iznenada ulazi lijepa studentica.

Severina je glumila Olju. Osim nje, uloge u "Duhovima Sarajeva" ostvarili su: Davor Janjić (Tref), Enis Bešlagić (Pik), Dragan Jovičić (Omer), Milan Palović (Faruk)...

Kao što je poznato, Severina će Sarajlijama i turistima pripremiti spektakl za doček Nove godine. Osim nje, ispred Vječne vatre će nastupiti i bh. pjevač Adi Šoše, koji je za kratko vrijeme osvojio srca brojnih dama širom Balkana.