Preminula 13. jula
134

Shannen Doherty je dan prije smrti podnijela zahtjev za finaliziranje razvoda od supruga

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
U svojim posljednjim satima, Shannen Doherty je odlučila staviti tačku na njen razvod s fotografom Kurtom Iswarienkom.

Dana 12. jula, dan prije smrti zvijezda serije "Charmed", službeno je okončala svoju brakorazvodnu bitku s Kurtom Iswarienkom .

Shannen, koja je preminula 13. jula u 53. godini nakon dugogodišnje borbe protiv raka, podnijela je zahtjev za raskid njenog braka sa Iswarienkom 12. jula, prema dokumentima koje je podnio Vrhovni sud Kalifornije.

Kako prenosi E!News ona je napomenula da su "strane sklopile pismeni sporazum" u vezi sa svojim imovinskim i partnerskim pravima, te da je to bila "nesporna" radnja za obje strane.

U sporazumu se dalje odriče svojih prava na izdržavanje supružnika, kao i traži da se prekine svaka podrška koju je Doherty pružala njenom bivšem mužu. Prije ovih prijava i njene kasnije smrti, Doherty je izrazila zabrinutost da je Iswarienko čekao njenu smrt kako bi izbjegao plaćanje alimentacije.

"Jednostavno nije u redu da Kurtu bude dozvoljeno da produži naš razvod u nadi da ću umrijeti prije nego što mu bude zatraženo da plati", napisao je Doherty u dokumentima te dodala, "dok nastavlja da živi svoj život i izbjegava svoje obaveze prema svojoj umirućoj supruzi od više od 11 godina".

Glumica je dalje tvrdila da je njen bivši trošio "hiljade dolara dok je tvrdio da nije bio u mogućnosti da plati izdržavanje supružnika".

U međuvremenu, Iswarienkov advokat negirao je njene navode — dodajući da je fotograf svojoj bivšoj supruzi ponudio nagodbu prošlog oktobra i izrazio nadu da će bivši par "ostaviti slučaj iza sebe i krenuti naprijed".

Doherty – kojoj je prvi put dijagnosticiran rak dojke 2015. godine prije nego što se vratio 2020. godine, metastazirajući na njenom mozgu i kostima – je u aprilu 2023. podnijela zahtjev za razvod.