Incident iz 1999.
13

Shyne Barrow o pucnjavi za koju je proglašen krivim: Namješteno mi je, a Diddy i J.Lo su oslobođeni

A. Ć.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Reper Shyne Barrow, nekadašnji štićenik Seana Diddyja Combsa, otvorio je dušu o incidentu iz 1999. godine koji je uključivao pucnjavu u jednom njujorškom klubu, a nakon koje su uhvaćeni i Diddy i Jenniffer Lopez.

Tokom ovog incidenta, Diddy i Shyne suočili su se s brojnim optužbama, no one protiv Diddyja su kansije odbačene, dok je Shyne završio iza rešetaka.

U svom nedavnom govoru, Shyne je istaknuo kako mu je bilo "apsolutno namješteno" da bude taj koji će preuzeti krivicu za pucnjavu.

"Jedan od najtežih dijelova cijele situacije bio je gledati kako drugi napreduju," rekao je Shyne u traileru za nadolazeći dokumentarac o svom životu, koji će biti premijerno prikazan 18. novembra. Ovaj dokumentarac privukao je pažnju zbog nedavnog hapšenja repera Diddyja, koji se suočava s optužbama za reketarenje, trgovinu ljudima i kriminalna djela povezana s prostitucijom.

U najavi za film, Shyne je spomenuo kako je zaradio značajne iznose potpisujući ugovor s Bad Boy Records, Diddyjevom izdavačkom kućom, koja mu je u to vrijeme bila podrška. Ipak, njegov uspjeh je drastično opao nakon što je bio osuđen na jednom od najpoznatijih suđenja tog doba, dok je Diddy oslobođen.

Podsjećamo, suđenje je bilo usredotočeno na pucnjavu u noćnom klubu na Manhattanu, gdje su tri osobe povrijeđene. Najteže povrijeđena Natania Reuben tvrdila je da ju je Diddy upucao, a u decembru 1999. godine, Combs, Lopez, njegov tjelohranitelj Anthony "Wolf" Jones i 21-godišnji reper Jamal "Shyne" Barrow bili su uključeni u sukob u noćnom klubu na Manhattanu, koji je završio pucnjavom.

Natania Reuben, jedna od ranjenih, ponovila je svoje tvrdnje da je Diddy bio taj koji ju je upucao te večeri. Combs i Lopez su uhapšeni i prvobitno optuženi za učešće u pucnjavi, ali su optužbe protiv Lopez ubrzo odbačene.