Živi u Los Angelesu
20

Sin legendarne Mire Furlan ne planira ići njenim stopama, uspješno gradi IT karijeru

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Marko Lav Gajić, sin legendarne glumice Mire Furlan i režisera Gorana Gajića, ne planira se baviti filmom. Naime, on uspješno gradi IT karijeru.
Ovaj mladić ima 24 godine i živi u Los Angelesu, gdje su se njegovi roditelji preselili 1991. zbog sve lošije političke situacije u bivšoj Jugoslaviji. Majčina smrt je bila izrazito teška za njega, a porodica i prijatelji su mu pomagali da se nosi s depresijom.

Kako su mediji 2021. doznali od izvora bliskih porodici, Mira je već duže bila zaražena virusom Zapadnog Nila, koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog bolesti je posljednjih nekoliko mjeseci provela u teškom stanju boreći se za život.

Ona je u autobiografiji "Voli me najviše na svijetu", koja je objavljena nakon njene smrti, uputila Lavu emotivnu poruku.

"Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao razumjeti što se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopće želiš znati nešto o tome? Da li ti treba ta teška prtljaga, prtljaga koju tvoja majka vuče sa sobom cijeli svoj život, ne nalazeći načina da je bar načas odloži?", napisala je.

On je prethodno završio Los Angeles Center For Enriched Studies te se zainteresovao za programiranje igrica.