Možete li ga prepoznati
44

Sjećate li se dječaka Kana iz serije "1001 noć", ima 21 godinu i ne bavi se glumom

N. C.
Turska serija "Binbir Gece" kod nas poznata kao "Hiljadu i jedna noć" koja se prikazivala od 2006. do 2009. godine bila je jedna od prvih turskih serija prikazivanih na našem podneblju.

Serija je na velika vrata najavila "prodor" turske kinematografije na na područje Balkana. Od tada do danas prošlo je nešto više od deset godina, a našim TV stanicama su prodefilirale na stotine turskih serija.

Međutim, zasigurno mnogi i danas pamte jednu od prvih turskih sapunica, koja je i brojne "prikovala" za male ekrane. Radnja serije smještena je u Istanbulu u Turskoj. Glavne uloge tumače Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun i Ceyda Düvenci.

Pored glavnih likova Onura i Šeherzade, mnogima je pažnju privukao i dječak Kan koji je bio u središtu radnje ove serije. Maleni Kan tokom snimanja serije imao je pet godina, a danas je odrastao muškara.

Dječaka Kana igrao je Efe Cinar te je postao televizijska zvijezda nakon uloge Šeherzadinog sina, koji boluje od leukemije. Nakon smrti muža, Šeherzada se zapošljava u građevinsku firmu, gdje upoznaje Onura. Nakon saznanja da treba za sina da skupi veći iznos novca za lijek pristaje na sve samo da spasi sina.

Efe danas ima 21 godinu, a nije prošao putem brojnih mladih zvijezda odnosno nije se odlučio baviti glumom, već se povukao iz javnog života i živi život daleko od očiju javnosti.