Kirsten Cooke
63

Sjećate li se Michelle iz serije "Allo Allo"? Glumica je proslavila 72. rođendan

Klix.ba
Kirsten Cooke (Screenshot/Instagram)
Kirsten Cooke (Screenshot/Instagram)
Britanska glumica Kirsten Cooke koja se najviše pamti po ulozi iz serije "Allo Allo" proteklih dana proslavila je 72. rođendan.

U ovoj seriji Cook je igrala lik Michelle Dubois, članice francuskog Pokreta otpora, a najviše je ostala upamćena po rečenici: "Slušajte pažljivo, ovo ću reći samo jednom."

U duhu tih riječi čestitke povodom rođendana uputila joj je kolegica Vicki Michelle.

"Slušajte pažljivo, sretan rođendan prekrasnoj Kirsten Cooke. Velika glumica i krasna prijateljica, fantastična u seriji 'Allo Allo'", napisala je Vicky uz zajedničku fotografiju na kojoj poziraju s Francescom Gonshaw, koja je glumila konobaricu Mariju u seriji.

Kirsten Cooke odrasla je u Zapadnom Sussexu u Engleskoj, a završila je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti Webber Douglas u Londonu. Nakon završetka serije, glumila je u pozorišnoj predstavi "Allo Allo" sa većinom glumačke ekipe te u specijalu "Povratak Allo Allo-a" iz 2007. godine.

Prva epizoda serije "Allo Allo" emitovana je prije 42 godine na BBC-u. Kroz devet sezona do 1992. godine ovu seriju zavoljeli su gledatelji širom svijeta.