Skandal potresa Norvešku
33

Šok u kraljevskoj porodici: Sin princeze priznao da je zlostavljao djevojku

N. C.
Norvešku kraljevsku porodicu potresa skandal nakon što je otkriveno da je sin budućeg kralja optužen za napad na svoju 20-godišnju djevojku.

Marius Borg Hoiby je uhapšen prošle sedmice te je u pritvoru proveo 30 sati, a prijeti mu godinu dana zatvora. Njegova djevojka bila je hospitalizirana zbog potresa mozga.

27-godišnjak je sada je priznao krivicu i uputio javnu ispriku djevojci.

''Prošli vikend dogodilo se nešto što se nikada nije smjelo dogoditi. Tjelesne povrede i uništavanje predmeta u stanu počinio sam u alkoholiziranom stanju nakon svađe i kokaina. Imam nekoliko mentalnih poremećaja, dugo se borim sa zlouporabom opojnih sredstava, zbog čega sam se liječio u prošlosti. Konzumacija droga i moje dijagnoze ne opravdavaju ono što se dogodilo. Želim odgovarati za ono što sam učinio, a policiji ću se iskreno izjasniti. Za mene je najvažnije da se ispričam svojoj djevojci. Nije zaslužila ono što se dogodilo te noći, ni ekstremni pritisak norveških i stranih medija nakon toga'', naveo je.

On se potom ispričao i svojoj porodici koju je ovaj nemili čin jako potresao.

Norveška kraljevska porodica nije komentirala slučaj, a norveški medij prethodno su objavili fotografije iz stana u kojem se dogodio incident. Na fotografijama se može vidjeti nož zaboden u zid i razbijeni luster.