Ne nedostaje joj
141

Srbijanska glumica o životu u Splitu: Na papiru izgleda veliki, ali on ima mentalitet jednog malog mjesta

N. C.
Ana Franić
Ana Franić
Srbijanska glumica Ana Franić sedam godina je živjela u Splitu u koji se preselila zbog ljubavi.

Ona je bila u braku s profesionalnim roniocem Markom Ižakovićem, u kojem su dobili dva sina. Nakon sedam godina braka par se rastao, a glumica se vratila u Beograd.

Sudeći prema Aninim izjavama čini se da glumici život na primorju nimalo ne nedostaje.

"Splitu sam dala svojih sedam godina, i mnogo više kada sam bila dijete, ali ovih sedam važnih godina sam Splitu dala i mogu reći da se nisam snašla onako kako sam očekivala, iako je to bio moj drugi grad, nakon Beograda, u životu. Split je jedan prelijep i divan grad za otići, za vidjeti. Živjeti u Splitu, živjeti u bilo kojem primorskom mjestu znači naviknuti se na jedan život kakav mi ovdje ne poznajemo, na jednu potpunu učmalost manje sredine, zime, vjetrova, južine, ludila u glavi i tako dalje", kazala je.

Ona se osvrnula i na mentalitet ljudi iz Splita te ga okarakterisala kao nepodnošljiv.

"Split djeluje na papiru veliki, ali on ima nekakav mentalitet jednog malog mjesta. Meni je to bilo apsolutno nepodnošljivo do te mjere da mi se čini nekada da se ja više ni pored mora ne mogu opustiti, vučem nekako posttraumatski sindrom, ljepše mi je na planini. Svi kažu divan je život na moru, ali kao što mi ne obraćamo pažnju svakodnevno na Kalemegdan i na Adu, jer je to za nas normalno, tako i pored tog mora kada živite, prolaziš pored njega svakodnevno, obavljaš svoje poslove i tako dalje. Tako da, iskreno, ja mislim da sam ja Splitu zaista mnogo dala, dala sam im dva dječaka, koja sada svakog ljeta i svake zime idu tamo i uljepšavaju taj Split, tako da od mene dosta", navela je.

U Beograd se vratila prije pet godina i nije joj bilo teško napustiti Split jer je za nju povratak u Beograd značio i povratak Ani kakvu je prije poznavala.