Otkriven razlog
3

Strah od konkurencije je glavni razlog zbog kojeg Rita Ora i Dua Lipa ne razgovaraju

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rita Ora i Dua Lipa pohađale su istu školu, imaju zajedničke prijatelje, a njihove porodice znaju se s Kosova. Iako biste pomislili kako su dvije pjevačice u sjajnim odnosima, to nažalost nije tako.

Jedan od razloga za to, kako navodi The Sun, jeste što je Dua Riti "otela" poziciju zaštitnog lica kompanije Adidas.

U biti, sve je počelo kada je Dua Lipa pokušavala uspjeti na muzičkoj sceni. Ritina sestra koja se bavi menadžmentom navodno ju je ignorirala u strahu da ne preotme krunu Riti.

"Zbog toga ih nikada nećete vidjeti zajedno. Počelo je jer je Ritina sestra ignorirala Duu. Dua misli da je to napravila kako ne bi bila konkurencija njenoj sestri, a otad se nisu pomirile“, kazao je neimenovani izvor za The Sun.

I Rita i Dua su jedan dio svog života živjele na Kosovu, a pohađale su i istu školu Sylvia Young Theatre School dok su živjele u Londonu, imaju i dosta zajedničkih stvari poput toga da su obje rođene u umjetničkim porodicama. Ritin pradjed Besim Sahatciu bio je jedan od najpoznatijih jugoslavenskih reditelja, dok je Duin otac Dukagjin u Albaniji bio rock zvijezda.

"Naši roditelji se, kao, znaju, a i ja, kao, poznajem njenu sestru", rekla je Dua nedavno kada su je pitali o njenom odnosu s Ritom.

Uprkos rivalstvu, njih dvije uspjele su naći prostor za sebe na muzičkoj sceni. Rita, koja je veliki uspjeh na svjetskoj sceni postigla 2012. godine hitom "Hot Right Now", posjeduje bogatstvo od 12 miliona funti, dok Dua ima četiri puta manje.

Međutim, Dua joj se polako približava, jer joj popularnost svakoga dana sve više raste pa sada ima više pratitelja od Rite. Rita ima 13,8 miliona pratilaca, a Dua Lipa 18,4 miliona.

Još jedan dokaz da dvije pjevačice ne razgovaraju, jeste da, iako se kreću u istim krugovima, Rita i Dua nikada nisu viđene zajedno i ne govore jedna o drugoj, a ne prate se ni na društvenim mrežama.