Održano prvo saslušanje
0

Suđenje P Diddyju počinje u maju naredne godine, reper dobio podršku članova porodice

L. R.
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
P Diddy (Foto: EPA-EFE)
Otkako je uhapšen, reper P Diddy jučer se prvi put pojavio na saslušanju gdje mu je određen datum suđenja.
Sudac Arun Subramanian odredio je da će suđenje P Diddyju početi 5. maja 2025. godine. Iako novinarima nije bio dozvoljen dolazak u sudnicu, navode da se reper na sudu pojavio u zatvorskoj odjeći te je grlio svoje advokate.

Dalje navode da je u sudnicu ušao kroz sporedna vrata te da je bio nasmijan, a u jednom trenuku mahnuo je svom sinu Kingu Combsu, koji je sjedio u drugom redu u sudnici.

No, fotografi su ispred zgrade suda u New Yorku uspjeli fotografisati neke od članova Diddyjeve porodice. Među njima su njegova majka Janice Combs i šestero od sedmero djece: sin posinak Quincy Brown (33), sin Justin Dior (30), sin Christian King Combs (26), kći Chance Combs (18) i kćeri blizanke Jessie i D'Lila Combs (17).

Tokom saslušanja, tužiteljica Emily Johnson rekla je sucu da bi mogli podići dodatne optužbe, ističući da se istraga nastavlja. Advokati s obje strane također su iznijeli mogućnost uvođenja zabrane razgovora s medijima o slučaju.

Podsjećamo, reper P Diddy uhapšen je 17. septembra u New Yorku, a advokat Tony Buzbee koji će zastupati žrtve, naveo je da je Diddy drogirao ljude sredstvom za smirenje konja.

U optužnici navodi se da su policajci zaplijenili velike količine baby ulja i lubrikanata u njegovim domovima u Miamiju i Los Angelesu. Osim toga, otkrili su i vatreno oružje i streljivo s oštećenim serijskim brojevima.