Pravna bitka
9

Suočava se sa zatvorskom kaznom: P Diddy traži da se otkriju identiteti ljudi koji su ga tužili

A. Ć.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
P Diddy, poznati hip-hop umjetnik, zatražio je od federalnog suda na Manhattanu da otkrije identitete svojih tužitelja.
Advokati su u pismu sudiji saveznog suda na Manhattanu napisali da P Diddy "mora da zna identitete svojih navodnih žrtava kako bi se mogao adekvatno pripremiti za suđenje koje je zakazano za 5. maj".

P Diddy se izjasnio da nije kriv po optužnicama koje su protiv njega podignute, a trenutni postupak dovodi u pitanje legitimnost optužbi.

Njegov pravni tim je ukazao na jedinstvenost ovog slučaja, s obzirom na broj anonimnih tužitelja i obim medijskog izveštavanja, za šta kažu da je rezultiralo "histeričnim medijskim cirkusom".

Osim toga, navedeno je da je šest osoba podnijelo nove tužbe protiv P Diddya, a advokat koji ih zastupa tvrdi da je imao pozive od više od 120 tužitelja.

Advokati P Diddya ističu da su ranije podnesene optužbe već diskreditovane, ali su, kako navode, nepopravljivo oštetile njegovu reputaciju.

Ovaj slučaj dodatno komplikuje situaciju, a tim P Diddya traži da se zaštiti njegovo pravo na pravično suđenje. Ukoliko na predstojećem saveznom suđenju u maju 2025. bude proglašen krivim, Diddy bi se mogao suočiti s kaznom od 15 godina do doživotnog zatvora.

Podsjećamo, reper P Diddy uhapšen je 17. septembra u New Yorku, a advokat Tony Buzbee koji će zastupati žrtve, naveo je da je Diddy drogirao ljude sredstvom za smirenje konja.