Crveni tepih SFF-a
129

Supruga Emira Hadžihafizbegovića privukla pažnju rijetkim pojavljivanjem u javnosti

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Proslavljeni bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović jedan je od poznatih ličnosti koji su se večeras pojavili na crvenom tepihu uoči otvaranja 30. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Zvijezda brojnih filmova i serija na crvenom tepihu se pojavila sa suprugom Aidom što nije tako česta pojava na javnim događajima.

Javnost nije imala često priliku viđati Emirovu suprugu, a on je ranije u nekoliko navrata pričao kako mu je velika podrška. Isticao je jedne prilike kako mu je mnogo lakše prebroditi zdravstvene probleme uzrokovane trombozom i dijabetisom zbog podrške supruge. Inače, Aida je psiholog.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Emiru je dijabetis dijagnosticiran prije 15 godina, a od tada ga uspješno drži pod kontrolom pazeći na ishranu i igrajući nogomet i stolni tenis. Nije propuštao priliku da i u tom kontekstu spominje suprugu kao veliki oslonac.

Njih dvoje zajedno imaju djecu Edina, magistra međunarodnih odnosa i diplomatije i Amru, koja je diplomirala filmsku produkciju i u Sarajevu ima producentsku kuću.

Bh. glumac je večeras na crvenom tepihu nosio običnu bijelu košulju kratkih rukava i kratke jeans hlače, dok je njegova supruga nosila dugu haljinu s neobičnim dizajnom.