Istekla zabrana ulaska
35

Supruga Sergeja Trifunovića: Priveden je bez obrazloženja, više od 9 sati nemam nikakvu informaciju o njemu

N. C.
Sergej Trifunović i Isidora Mijanović
Sergej Trifunović i Isidora Mijanović
Nakon što se proširila vijest o privođenju Sergeja Trifunovića na granici Hrvatske, oglasila se njegova supruga Isidora Mijanović.

Ona se oglasila na Instagramu te na samom početku objave istakla kako je glumac priveden nakon prestanka važenja zabrane ulaska u Europsku uniju.

"Sinoć oko ponoći moj suprug je priveden na graničnom prijelazu Bajakovo, nakon prestanka važenja zabrane ulaska na teritoriju EU, bez ikakvog obrazloženja uz velike neugodnosti kojima sam prisustvovala uključujući fizičko nasrtanje službenika granične policije. Odveli su ga u nepoznatom pravcu. Već duže od 9 sati nemam nikakvu informaciju o tome gdje se nalazi ili koji je razlog privođenja", navela je.

(Screenshot: Instagram)
(Screenshot: Instagram)

Srbijanski glumac je oko ponoći na graničnom prelazu Bajakovo kada je pokušao ući u Hrvatsku te je kako navode hrvatski mediji tokom dana odveden u Split na Općinski prekršajni sud gdje ga čeka novo suđenje.

Nije poznat razlog hapšenja glumca, koji je prošle godine dobio zabranu ulaska u Hrvatsku i zemlje Europske unije na godinu dana. S obzirom da se incident i zabrana dogodila 9. i 10. septembra te je zabrana ulaska trebala isteći do sada.