Nakon 50 godina karijere
31

Suzana Mančić otkrila kolika joj je penzija: Nekad sebi priuštiš nešto što želiš, ali i nemati nije strašno

I. S.
Foto: Instagram/suzanamancicofficial
Foto: Instagram/suzanamancicofficial
Suzana Mančić, najpoznatija loto djevojka u bivšoj Jugoslaviji, govorila je o tome koliku penziju dobija nakon 50 godina karijere.

"Nekad imaš novca pa sebi priuštiš nešto što želiš, ali i nemati nije strašno. Strašno je kad nemaš za lijek, za neke osnovne stvari, ali, hvala Bogu, penzija stiže. Nekom sam se izlanula kolika mi je penzija, onda su portali gorjeli kao: 'Skandalozno kolika je penzija Suzane Mančić - 53.000 dinara.' Pa dobro, za ne daj Bože, žive ljudi od tolike penzije", rekla je za Blic.rs.

Dodala je kako je tokom radnog vijeka štedjela i da je sada zadovoljna penzijom.

"Imala sam racionalni i štedljivi moment, da ne kažem piroćanski. Pola sam trošila, pola stavljala na stranu, tako da sam u životu uglavnom sticala. Od te penzije može da se živi, pogotovo kad radiš još nešto sa strane", kazala je.

Ponosna je na svoju 50-godišnju karijeru koju je započela u svijetu muzike. Nakon toga je radila na televiziji. Pravila je pauze od posla, ali ne preduge.

"Voljela bih završiti karijeru s nekom lijepom pjesmom. U kući imam dobro tekstopisca, a to je moja kćerka Teodora, koja mi kaže da se moram emotivno angažovati. Sad to čekamo, radi se na tome", također je navela.