U braku od 2015. godine
59

Švedska princeza Sofia je bivša konobarica i zvijezda reality showa, s princom očekuje četvrto dijete

N. C.
Princeza Sofia
Princeza Sofia
Švedska kraljevska palača potvrdila je da princ Carl Philip i princeza Sofia očekuju četvrto dijete. Kako je Sofia od konobarice i reality zvijezde postala princeza?

Sofia Hellqvist se nimalo ne uklapa u tipične kraljevske kalupe. Carl Philip oženio je Sofiju na raskošnoj ceremoniji u kapeli švedske kraljevske palače.

Nakon vjenčanja 2015. godine, ona je poznata kao njeno veličanstvo princeza Sofia, vojvotkinja od Värmlanda. Međutim, prije nego je upoznala princa živjela je potpuno drukčiji život.

Učestvovala je u švedskoj verziji reality showa pod nazivom "Hotel Paradise", gdje je u luksuznom hotelu bila okupljena grupa samaca, a dešavanja između njih snimaju kamere.

Također, bila je i model te je pozirala u toplesu za muški magazin Slitz, a zbog čega su je 2004. godine proglasili Miss Slitz.

Ona je jedno vrijeme živjela u New York te je radila kao konobarica i instruktorica joge. Istovremeno je pohađala časove na poslovnoj školi.

Carl i Sofia upoznali su se na odmoru u Bastadu u Švedskoj u ljeto 2009. godine. Kasnije se njihov ljubavni život odvijao na relaciji Švedska - New York.