Govorio o karijeri
63

Tarik Filipović otkrio koji je savjet dobio od Novaka Đokovića: Mislim da sam to uspio

N. O.
Screenshot/K1
Screenshot/K1
Tarik Filipović bio je gost emisije "Šta sam tebi i ko sam sebi" gdje je između ostalog otkrio savjet koji mu je dao Novak Đoković.

Glumac i voditelj u emisiji govorio je o svom odrastanju, odabiru karijere te je otkrio kako je u djetinjstvu mislio da će postati profesionalni nogometaš.

"Ja sam jedan od mnogih neuspješnih nogometaša. Znao sam s loptom, uvijek sam imao tehniku dobru i uvijek sam bio spor", priznao je Tarik.

Također, kazao je da je na vrijeme shvatio da će teško uspjeti u ovom poslu: "Sreća pa nisam postao igrač nižerazrednog Vratnika, a vjerovao sam da ću napraviti veliku karijeru kao i svaki dječak, ali Zenica je tu malo nemilosrdna. Sreća moja da sam na vrijeme shvatio".

Priznao je i da je veću tremu imao kao nogometaš, nego kao glumac: "Ja čim bih igrao neku utakmicu meni bi se noge 'odsjekle'. Ne bih uopće mogao davati ono što bih pokazao na treninzima".

Ipak, kazao je da i prije svake predstave ima neku pozitivnu tremu otkrivši da je dosad odigrao oko 4.000 predstava te je podijelio i savjet koji je dobio od Novaka Đokovića.

"Nemoj se truditi pobijediti tremu, nauči se živjeti s njom jer nikad je nećeš pobijediti. Okreni je u svoju korist", kazao je uz poruku da misli da je to i uspio.

Filipović je u emisiji govorio i o detaljima iz svog odrastanja, kao i o svojim usponima i padovima tokom karijere.