Nakon tragedije
0

Tijelo Liama ​​Paynea prikazano na meksičkoj televiziji, javnost ogorčena

N. C.
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Liam Payne (Foto: EPA-EFE)
Tijelo Liama Paynea prikazano na nacionalnoj meksičkoj televiziji u porodično vrijeme.

To je izazvalo bijes i ogorčenost meksičkih obožavatelja britanskog pjevača, koji je bio dio dječačkog benda "One Direction" između 2010. i 2016. godine.

Korisnici su na društvenim mrežama kritizirali televiziju i čak tražili od publike da prestane gledati program zbog poticanja morbidne radoznalosti i profitiranja od tragedije.

Klub obožavatelja Liama ​​Paynea u Meksiku poslao je pismo produkciji jutarnje emisije, kao i Federalnoj komisiji za telekomunikacije da iznesu svoj stav o tome šta se dogodilo.

"Pišemo vam kako bismo izrazili svoje neslaganje o temi koju obrađujete na vašoj televizijskoj emisiji 'Hoy', budući da su 23. oktobra ove godine, tokom emitovanja jutarnjeg programa prekoračeni etički kodeksi za medije", dodaje.

Optužili su "Hoy" da besramno profitira od Payneove smrti: "Sve to kao posljedica prikazivanja bezosjećajnih fotografija tijela britanskog kantautora Liama ​​Jamesa Paynea, koji je preminuo 16. oktobra u Argentini; nisu znali kako bi ovo moglo uticati na osjetljivost publike jer može biti emocionalna šteta i profit od smrti spomenutog", navode.