Bešćutno ponašanje
15

Tokom izvještavanja o smrti kraljice, jedan detalj naljutio gledatelje: Strašno nepoštovanje

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Voditelj BBC-a Huw Edwards stekao je svjetsku slavu zbog načina na koji je izvijestio javnost o smrti kraljice Elizabete II, međutim gledatelji su sada uočili jedan detalj koji ih je naljutio.

Naime, dok je Edwards prenosio tužnu vijest, odjeven u crni sako i crnu kravatu, dvoje djelatnika iz redakcije fotografiralo je voditelja mobitelima (ili snimalo selfie).

Njihovo ponašanje u tom trenutku naljutilo je gledatelje koji tvrde da je riječ o bešćutnom potezu, posebno kad se zna da se voditelji, koji je dobio brojne pohvale zbog svog osjetljivog i iskrenog iznošenja vijesti o kraljičinoj smrti, mjesecima pripremao za taj trenutak.

Ubrzo je treći djelatnik u bijeloj košulji prišao dvojcu i uputio ih na njihova mjesta, a oni su ga poslušali. Sve to vidljivo je u isječku na YouTubeu od 2:40 minute.

"Bila je to velika pogreška u procjeni, unatoč razumljivom iskušenju", "Nekada očajavam nad modernim svijetom. Bio sam zapanjen kada je Huw Edwards objavio smrt kraljice. U pozadini dva zaposlenika BBC-ja sa svojim telefonima fotografiraju", "Užasno mi je što ljudi koji rade u BBC-jevom studiju snimaju selfije dok Huw Edwards najavljuje smrt kraljice. Nevjerojatno nepoštovanje", neki su od komentara na Twitteru.

Podsjećamo, ranije su mnogi gledatelji i korisnici interneta čestitali Edwardsu na izuzetnoj profesionalnosti, a društvene mreže preplavili su i "zahtjevi" da se voditelj proglasi vitezom zbog "besprijekornog" izvještavanja.