Snimak iz 2002. godine
2

Usljed optužbi na račun P Diddyja dijeli se isječak starog intervjua: Šala koja danas zvuči jezivo

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kontroverzna šala Seana "Diddyja" Combsa tokom gostovanja kod Conana O'Briena iz 2002. ponovo se dijeli na društvenim mrežama, a usljed nedavnih optužbi i hapšenja repera mnogi je opisuju kao jezivu.
Tokom intervjua iz 2002. godine, Diddy je razgovarao o zabavama koje je organizovao, samouvjereno se hvaleći o važnosti okupljanja lijepih žena i obezbjeđivanja dovoljno pića.

Reper i muzički producent bio je poznat po višednevnim, ekstravagantnim zabavama koje su privlačile najveće zvijezde Hollywooda. Tako je voditelju emisije pojasnio šta sve sadrže njegove zabave navodeći dame, alkohol te vodu.

"Mnoge dame piju vodu na zabavama, pa ako nemate ono što im treba, one će otići”, rekao je.

Diddy je potom sugerirao da je potrebno zaključati vrata kako bi se osiguralo da žene ostanu na njegovim zabavama.

"Potrebne su vam brave na vratima da spriječite dame da odu. To je malo nastrano", dodao je.

Iako se u to vrijeme ova izjava protumačila kao šala, sada poprima mnogo drugačiji ton u svjetlu novih optužbi.

Nastavio je sa svojim upitnim savjetima dodajući da obično drži isključenu klimu, a prostoriju vruću kako bi se ljudi osjećali "udobno i opušteno".

Video se ponovo pojavio u trenutku kada se Diddy suočava sa ozbiljnim optužbama za trgovinu ljudima, a mnoge poznate ličnosti navodno oklijevaju da govore protiv njega.

Tužioci navode da su ovi događaji uključivali drogirane žene koje su bile prisiljene na ponižavajući seksualni čin sa poznatim ličnostima.

U optužnici koja je objavljena u utorak ujutro, federalni tužioci navode da su Sean Diddy Combs i njegovi saradnici prijetili, zlostavljali i prisiljavali žene i druge oko njega "da ispune njegove seksualne želje".

Niz optužbi u tužbama protiv Combsa datira još od 1990-ih, kada je osnovao vlastitu izdavačku kuću Bad Boy Records, a među njima je i silovanje 17-godišnje djevojke, kao i propitivanje je li bilo još maloljetnih žrtvi.