Tvrdi da mu je prijetila
56

Vještak u slučaju skrbništva nad Severininim sinom: Ono što sam doživio izazvalo mi je strah

N. O.
Foto:  Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Sudski vještak Vladimir Grošić svjedočio je danas na ročištu suđenja Gzimu Redžepiju, bivšem zastupniku Gradske skupštine koji je optužen za trgovinu utjecajem vezano za dodjelu skrbništva u procesu između Severine Vučković i Milana Popovića.
Vladimir Grošić je direktor Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan, psihijatar i vještak na Županijskom sudu u Zagrebu, te se u svojstvu svjedoka pojavio na današnjem ročištu suđenja ljekaru Gzimu Redžepiju, bivšem zastupniku Gradske skupštine i bliskom saradniku pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Redžepi je optužen za trgovanje utjecajem odnosno da je pokušao utjecati na vještaka u postupku dodjele skrbništva u procesu između pjevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića.

Slijedom toga je Grošić na ročištu opisao kako je tekao njegov angažman, ali i susreti s Redžepijem, a potom i Severinom.

Tvrdio je da mu je Redžepi hvalio Popovića i naglašavao "koliko je dobroga on napravio za Grad Zagreb" te time implicirao i da je Popović bolji roditelj kao i da bi vještak sina trebao dodijeliti njemu.

Vještak je zajedno s kolegicom Ivanom Dijanić napisao vještačenje prema kojem je Aleksandar doista trebao živjeti s ocem, a majka bi ga imala pravo povremeno viđati.

Naglasio je kako to nije načinjeno pod Redžepijevim utjecajem već iz "stručnog uvjerenja".

"Na jesen sam na Općinskom sudu urudžbirao zahtjev za svojim izuzećem iz predmeta jer su mi se zaredale stvari u životu tako da mi je profesionalno bilo preteško i presloženo, a znajući što me još čeka u vještačenju, odlučio sam se povući. O tome sam obavijestio i sutkinju, usmeno i pisano te sam mislio da sam se tog predmeta tad i riješio. No, onda mi je od Severine stigla poruka na mobitel da se nađemo", ispričao je.

Dodao je i kako su toj poruci prethodila "vrlo iscrpljujuća vještačenja nje, Popovića i sina u KBC Zagreb".

"Taj susret nije htjela da bude u bolnici, pa niti na javnom mjestu, tako da sam joj rekao da navečer trčim po Maksimiru. Našli smo se na ulazu u park, sjeli smo na klupicu kod jezera. Ona je odmah iz ruksaka vadila neke dokumente kao nove dokaze. Rekao sam joj da više nisam u predmetu i da te papire preda na sud. Ona to nije znala i rasplakala se", opisao je.

Kazao je i kako mu je taj susret bio prilično neugodan: "Ona mi je, dok smo pričali, stavila ruku na nogu. Kao da mi je stavila letvu. Bilo mi je iznimno neugodno. Stalno je plakala, a bila je mršava k'o kuga".

"Nakon svega pitala me zašto to nisam prijavio USKOK-u", rekao je Grošić.

Ispričao je i da su naknadno uslijedile nove Severinine poruke i prijetnje zbog kojih ju je odlučio tužiti.

"Razgovor s Redžepijem bio mi je nelagodan, no ono što sam od Severine doživio izazvalo mi je strah", zaključio je.