Oduševio javnost
29

Voditelj koji je objavio kraljicinu smrt ponovo u centru pažnje: Zaslužuje šestomjesečni odmor

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Voditelj britanskog BBC-a Huw Edwards - koji je objavio kako je kraljica Elizabeta preminula, nakon njene sahrane ponovo je u centru pažnje te su mnogi na društvenim mrežama istaknuli njegovo "nevjerovatno izvještavanje".

Gledaoci su se našalili da je Edwardsu prijeko potreban odmor dok je predvodio BBC-jevo izvještavanje o kraljicinoj sahrani.

Voditelj je bio na čelu od objave kraljicine smrti u četvrtak, 8. septembra.

Brojni korisnici društvenih mreža su izrazili nadu da će Edwards dobiti zasluženi odmor nakon što sve prođe, a neki su predložili da ga se nagradi titulom viteza.

"Huw Edwards uradili ste nevjerovatan posao otkako ste objavili smrt njenog veličanstva. Nadam se da će vam BBC omogućiti zasluženi odmor!", pisalo je u jednom od tvitova.

"Huw Edwards zaslužuje šestomjesečni odmor nakon današnjeg dana. Nikada neću saznati kako je uspio 10 dana razgovarati i intervjuirati ljude o ovome", pisalo je u drugom.

U nizu objava korisnici su se našalili da mu neko treba dati jastuk i deku kako bi mogao odmoriti.

"Možemo li se svi zajedno udružiti na GoFundMe i platiti Huw Edwardsu odmor kada se sve ovo završi? Čovjek već 12 dana emituje besprijekorno", našalio se drugi.

Edwards je pokrivao veliki dio BBC-jevog izvještavanja otkako je 8. septembra objavljena smrt kraljice Elizabete II. Gledaoci su pohvalili voditeljevo "nevjerovatno izvještavanje", karakterišući ga "apsolutno fantastičnim".