Dotakao se Selme Bajrami
406

Vučić o Severini: Ona mrzi Srbiju, o njoj mislim sve najgore

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, oglasio se nakon zadržavanja Severine na granici Srbije.

Vučić je pomenuo i Selmu Bajrami te istakao da one mrze Srbiju i da pričaju gluposti.

"Iznenadit ću vas sada ovim što ću vam imati za reći. Ja sam jutros zvao Dačića, probudio ga, da vidim šta se događa sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je, i rekao mi da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to jako glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi se moramo razlikovati od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Thompsonove pjesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što one mrze Srbiju, govore o sebi. Nećemo biti zemlja koja će uhapsi svakoga ko pjeva Thompsona. Severina priča gluposti po cijeli dan, koga briga. Neka priča što hoće...", rekao je.

Podsjećamo, Severina Vučković je privedena u nedjelju uvečer na granici između Hrvatske i Srbije. Srbijanska policija "sprovela je uobičajenu proceduru ispitivanja, koja se primjenjuje na sve osobe čije izjave državni organi Srbije smatraju spornim".

Nakon razgovora sa nadležnim organima, Severini je odobren ulazak u Srbiju. Ipak, pjevačica je odlučila da se samoinicijativno vrati u Hrvatsku, umjesto da nastavi put u Srbiju.