Posjetio i ljekara
12

Will.i.am otkrio da strahuje od potpunog gubitka sluha: Ne mogu šutjeti jer mi tada zuji u ušima

L. R.
will.i.am (Foto: Shutterstock)
will.i.am (Foto: Shutterstock)
Član grupe Black Eyed Peas Will.i.am nedavno je otkrio da strahuje od potpunog gubitka sluha.

Naime, slavni muzičar koji je sarađivao s velikim svjetskim imenima poput Rihanne, Michaela Jacksona i Lady Gage, već pati od hroničnog gubitka sluha. No, sada je primijetio da mu se sluh progresivno pogoršava tokom godina, što mu je izazvalo strah od trajnog oštećenja.

"Ne mogu šutjeti, jer tada primijetim zujanje u ušima. Svaki dan se čuje neki zvučni signal. Ne znam tačno koliko dugo imam taj problem, ali postupno se pogoršava", rekao je Will.i.am.

Bolnički testovi također su otkrili da je njegov sluh poput sluha nekog puno starijeg. Ranije je govorio o tome da kako je posjećivao ljekare, koji su ga upozorili na gubitak sluha.

On, zapravo pati od stanja poznatog kao tinitus odnosno zujanje u ušima, koje nastaje bez vanjskog nadražaja. Pacijenti mogu čuti različite zvukove koje najčešće opisuju kao pulsiranje, cvrkutanje, zviždanje, zujanje i drugi slični zvukovi.

Iako se često može poboljšati samo od sebe, oboljeli često primjećuju valove gubitka sluha ili povećanu osjetljivost na određene zvukove. Zbog toga pojedincima može biti teško zaspati ili se usredotočiti, a može čak dovesti do depresije.