Čuveni glumac
4

Willem Dafoe otkrio kako je saznao da ima prepoznatljivo lice: Mislio sam da će me opljačkati

L. R.
Willem Dafoe (Foto: EPA-EFE)
Willem Dafoe (Foto: EPA-EFE)
Čuveni glumac Willem Dafoe nedavno je podijelio kada je shvatio da ima prepoznatljivo lice.

Naime, glumac je prilikom gostovanja u emisiji "Sunday Today with Willie Geist", koja se emituje na kanalu NBC News govorio je o tome kako je njegova slava porasla nakon što je glumio u filmovima o Spidermanu, koji su objavljeni početkom 21. vijeka.

U to vrijeme je shvatio da je njegovo lice specifično i da ga ljudi prepoznaju kao slavnog glumca. Glumac je naveo kako je jednog dana dok se vozio podzemnom željeznicom u New Yorku sa svojim sinom Jackom imao nesvakidašnju situaciju.

"Neki mladići su ušli u podzemnu i posmatrali me. Izgledali su nekako grubo, a ja pomislim: 'O, Bože, čak i kad je moj sin ovdje, opljačkat će me ili tako nešto. Nešto loše će se dogoditi'", rekao je glumac.

No, onda je Dafoe čuo kako jedan od mladića govori kako to mora biti on jer niko ne izgleda kao Dafoe.

Inače, jedna od njegovih prvih uloga bila je još u osamdesetim godinama prošlog vijeka u filmu "Heaven's Gate". Iza sebe ima četiri nominacije za Oscara, a 2017. i 2018. godine osvojio ih je za uloge u filmovima "The Florida Project" i "At Eternity's Gate".

Glumio je negativca Normana Osbournea u "Spidermanu" i to u svakom od tri filma s Tobeyjem Maguireom, iako je njegov lik umro u prvom filmu trilogije. Pored toga ostvario je uloge u filmovima: "American Psycho", "Antichrist", "Platoon", "Togo" i brojnim drugim.