Situacija je napeta
0

Zajednička vila Jennifer Lopez i Bena Afflecka predstavlja problem za razvod

L. R.
Jennifer Lopez i Ben Affleck (Foto: EPA-EFE)
Jennifer Lopez i Ben Affleck (Foto: EPA-EFE)
Brakorazvodna parnica Jennifer Lopez i Bena Afflecka krenula je komplicirano, posebice u vezi s njihovom vilom vrijednom više miliona dolara.
Nakon dvije godine braka, par se rastaje bez predbračnog ugovora, što je rezultiralo velikim izazovima kada je riječ o podjeli imovine.

U središtu razvoda je raskošna vila koju je par zajedno kupio tokom braka, a navodno je procijenjena na 68 miliona dolara. Iako se nekretnina smatra takozvanim društvenim vlasništvom - što znači da i Lopez i Affleck imaju pravo na nju, finansijski doprinosi kući postali su predmet sporenja.

Advokat Tre Lovell objasnio je za The Mirror da se podjela imovine dodatno zakomplicirala jer je Lopez navodno uložila više novca u kuću nego Affleck.

"Prilikom utvrđivanja načina na koji se dijeli zajednička imovina, faktori poput toga ko je izvršio polog, ko je pokrio troškove hipoteke i ko je platio renoviranje, bit će uzeti u obzir. Kad bi Jennifer dala veći finansijski doprinos, to bi moglo zakomplicirati proces podjele imovine", rekao je Lovell.

Inače, Ben Affleck se iselio iz vile u još u aprilu, ali rasprave o tome kako podijeliti imovinu i dalje su napete. Pregovori između bivšeg para traju mjesecima, a obje strane navodno ostaju pri svom.

Izvori bliski Lopez tvrde da ona osjeća da je Ben "oteo" vilu tokom njihovog braka. Ona je navodno izrazila frustraciju zbog troškova koje je pokrila - od privatnih aviona do luksuznih hotela, obroka i svakodnevnih troškova. Ove finansijske nesuglasice dodatno su otežale ionako težak proces.

Lopez se osjeća posebno frustrirano, vjerujući da je Ben odustao od braka, a ona je sada odlučna osigurati da podjela imovine bude pravedna.

Podsjećamo, imanje u Beverly Hillsu od 3.530 kvadratnih metara platili su gotovinom, a prvobitna cijena nekretnine iznosila je 135 miliona dolara. Vila se sastoji od 12 spavaćih soba, 24 kupatila te sadrži jedinstven zatvoreni prostor za sportske aktivnosti, koji se sastoji od teretane, boksačkog ringa i drugih terena.

Pored toga, ima pogled na planinske predjele, a u dvorištu se pored vile nalaze veliki bazen, kuća za goste, kuća za čuvare, košarkaško igralište, garažu za 12 automobila i parking mjesta za 80 automobila.