Kraljevska porodica
10

Zašto Charlotte nisu nazvali po Diani? William je htio odati počast majci, ali jedna stvar ga je spriječila

N. C.
Princ William i Kate Middleton nisu mogli svojoj jedinoj kćerki Charlotte dati ime po princezi Diani.

Prije rođenja djevojčice javnost je bila uvjerena da će par kćerki dati ime Diana. Međutim, sve je iznenadilo kada je, dva dana nakon njenog rođenja, otkriveno da se zove Charlotte Elizabeth Diana.

Iako je William želio odati počast svojoj pokojnoj majci, koja je preminula 1997., kraljevski stručnjak otkrio je zašto je Diana njezino srednje ime, a ne prvo, kako se očekivalo.

U vrijeme kada je otkriveno Charlotteino puno ime, kraljevski stručnjak i bliski prijatelj pokojne Diane Richard Kay rekao je da je Diana vjerojatno pravi izbor za djevojčicino srednje ime.

"Da su je tako nazvali, mislim da bi to bilo užasno za dijete. Došlo bi do stalnih usporedbi između nje i Diane, a Williamu se to ne bi svidjelo. Ovo je način da oda počast majci i osigura da će Diana uvijek biti zapamćena", rekao je.

Nakon što se Charlotte rodila, bliska prijateljica princeze Diane Simone Simmons rekla je da bi Diana bila oduševljena Charlotteinim imenom.

Također, srednje ime Elizabeth posveta je Williamovoj baki, tadašnjoj kraljici Elizabeti II, dok je ime Charlotte ženska verzija imena Charles.