Nagovijestila je u poruci
70

Zašto je Kate toliko čekala da objavi dijagnozu? Ovo bi mogao biti razlog

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kate Middleton je možda strateški čekala da objavi da se liječi od raka kako bi njena djeca bila van škole u vrijeme dijeljenja ove vijesti.

Princeza od Walesa objavila je vijest u videoporuci koju je Kensingtonska palača objavila u petak, objašnjavajući da su postoperativni testovi nakon njene "abdominalne operacije" u januaru "otkrili rak", iako se prvobitno smatralo suprotno.

Objasnila je da je u ranoj fazi preventivne hemoterapije, da je dijagnoza došla kao "ogroman šok" i da je željela da odvoji vrijeme da kaže svojoj djeci - Georgeu, Charlotte i Louisu - šta se dešavalo prije objavljivanja vijesti javnosti.

Djeca princa Williama i princeze Kate pohađaju školu Lambrook od septembra 2022. godine, a privatna pripremna škola je trenutno na pauzi između semestara.

George, Charlotte i Louis imat će nekoliko slobodnih sedmica oko uskršnjih praznika prije početka sljedećeg semestra, što stvara prostor da porodica provede neko vrijeme zajedno nakon objave princeze Kate. Magazin People navodi da bi upravo to mogao biti razlog zašto je Middleton toliko čekala da podijeli vijesti, a dok je na mrežama i u medijima vladao haos zbog teorija zavjera o njenom stanju.

"Kao što možete zamisliti, za to je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od teške operacije da bih mogla započeti liječenje. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću ja biti dobro", kazala je princeza od Walesa u ranijem saopštenju.