Rijetko je u javnosti
100

Žerina 24 godine mlađa supruga snimljena na koncertu Crvene jabuke: Stigla u pratnji kćerki

N. O.
Foto: Emica Elvedji/Pixsell
Foto: Emica Elvedji/Pixsell
Sinoć je Crvena jabuka održala koncert u Zagrebu, a u publici je snimljena supruga Dražena Žerića Žere s kojom je u braku od 2008. godine.
Barbara je 24 godine mlađa od frontmena Crvene jabuke, a premda su u braku već 16 godina ona se rijetko pojavljuje u javnosti. 35-godišnjakinja se na koncertu pojavila u pratnji njihovih kćerki, 15-godišnjih blizankinja Petre i Maree.

Žera je godinama živio u ubjeđenju da se nikada neće oženiti dok mu 2007. godine srce nije ukrala konobarica iz Trpnja na Pelješcu.

Foto: Emica Elvedji/Pixsell
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

"Kad kažu ljudi da stariji momci planiraju da upoznaju mlađu djevojku, to nije istina: moja je bila neplanska. Već sam prestao da vjerujem da ću naći pravu osobu, a ona se pojavila kad sam se najmanje nadao. Međutim, tek sam poslije dva mjeseca saznao da je od mene mlađa 24 godine! Na kraju sam rekao: 'U redu, glavno da je punoljetna i da je sve u zakonskim okvirima", kazao je pjevač za IN magazin svojevremeno.

Također, ranije je kazao i da bi volio da je kćerke dobio i ranije, ali da smatra da ipak ne treba dopustiti da društvena pravila upravljaju našim životima.

"Realno bih volio da sam ih dobio prije, u dvadesetima. Znali su me pitati šta još čekam, a uvijek sam smatrao da je bezveze sklopiti brak samo zbog djece", kazao je.

Crvena jabuka je sinoćnjim nastupom predstavila novi album i najavila turneju koja će krenuti iz Sarajeva. Evropska turneja pod nazivom"‘bravo! Crvena Jabuka" kreće upravo iz grada u kojem su održali svoj prvi nastup sada već davne 1985. godine.