Izvela trbušni ples
1

Zgodna Ukrajinka iz Supertalenta o svom ratnom iskustvu: I snaga i nada su me izdale

I. B.
Nataša u Supertalentu i tokom rata (Foto: Instagram)
Nataša u Supertalentu i tokom rata (Foto: Instagram)
Nataša Korotkina, atraktivna Ukrajinka iz Mariupolja se predstavila ove nedjelje u Supertalentu, oduševivši publiku umijećem svog trbušnog plesa. Ipak, osim njenog talenta, pažnju je privuklo i ratno iskustvo s kojim se suočila.
Nataša je profesionalna plesačica koja je u Hrvatsku stigla iz Ukrajine, a tokom svog nastupa spojila je specifične pokrete s prepoznatljivim elementima trbušnog plesa.

Žiri i publika u pojedinim trenucima posmatrali su njen performans otvorenih usta i s nevjericom na licu.

Ipak, ono što je već poznato je to da Nataša nije došla u jednostavnim uvjetima. Od rata je pobjegla s roditeljima, a uspjela je ponijeti samo psa, mačku i svoje kostime. Njen dom u Ukrajini je potpuno uništen.

Jedna od njenih objava iz marta pokazuje Natašu u garaži tokom bombardiranja grada. Tada je boravila u prostoriji na - 10 stepeni, a istakla je da su to bili trenuci kad se osjećala kao da su je "izdali nada i snaga".

"Mračno, hladno i naše zadnje svijeće. Drhtanje po cijelom tijelu... Kontrola je nemoguća... Vrlo često sam se za vrijeme granatiranja osjećala kao u nesvjestici, gubeći svijest. Bilo je to nemoguće za izdržati", opisala je zgodna plesačica i dodala da je ovo samo djelić iz njenog mobitela.

Plesačica je, kasnije, utočište pronašla u Švicarskoj. Iako je, kako je sama rekla, u stvarnom životu obična osoba, onda kad stane na binu čini joj se da može sve.

Nataša je nakon nastupa u nedjelju postala hit na društvenim mrežama, a od žirija je dobila četiri "da".