Izbor među 27 djevojaka
28

Živiničanka Ena Adrović je nova Miss Federacije BiH

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Ena Adrović iz Živinica je izabrana za ovogodišnju Miss Federacije Bosne i Hercegovine. To je odlučeno na svečanosti upriličenoj večeras u Živinicama.

Bosanski kulturni centar (BKC) u Živinicama večeras je bio centar bosanskohercegovačke mladosti, ljepote, mode i glamura, povodom održavanja tradicionalnog izbora za Miss Federacije Bosne i Hercegovine.

Grupa od 27 djevojaka takmičila se za titulu Miss Federacije BiH i plasman u veliko državno finale 27. izbora Miss BiH za Miss svijeta. Od ukupnog broja njih, 15 se plasiralo u državno finale

Prema odluci stručnog žirija, titulom Miss FBiH okitila se Ena Adrović iz Živinica, dok je lenta missice televotinga pripala Nejri Kovačević iz Tuzle.

Missicom interneta FBiH je proglašena Adla Korjenić iz Sarajeva, dok je Melihi Tursunović iz Živinica pripala titula ABC models Search.

Direkcija Izbora Miss BiH s ovogodišnjim kandidatkinjama obrađuje i promovira temu "Mladi i poduzetništvo". Cilj je podići svijest o poduzetničkoj atmosferi i razvijati pozitivne trendove kod mladih da se osnaži njihova strast, da rade ono što vole i da strast bude njihov pokretač i održi ih motiviranim da prevladaju sve izazove u pokretanju vlastitih biznisa.