Gost, koji je želio ostati anoniman, večerao je u mediteranskoj kuhinji Souk u Toledu 12. decembra kada je ostavio masivnu napojnicu za svih 28 zaposlenih, uključujući i one koji nisu radili tog dana. Nakon raspodjele, svaki član osoblja ponio je kući 200 dolara.
"Bilo je puno suza. Ovo je zaista nešto veliko za nas", rekao je za CNN Moussa Salloukh, kuhar i vlasnik Souka.
Više zaposlenika koji nisu mogli priuštiti božićno drvce ili praznične poklone svojoj porodici zbog teške situacije uzrokovane pandemijom, kazali su da im je ova napojnica to omogućila.
"Mnogi su osjetili da ih neko zaista vidi i posmatra, što nam daje puno nade. Prekrasna je stvar učiniti nešto takvo za 28 stranaca", rekao je Salloukh koji je svoj restoran otvorio u oktobru 2019. godine, ne sluteći da će ga samo nekoliko mjeseci kasnije morati staviti pod ključ zbog lockdowna.
Nacionalno udruženje ugostitelja SAD-a u septembru je izvijestilo da je 2020. godine zatvoreno 100.000 restorana u SAD-u, te da se 60 posto njih više nikada neće otvoriti.