Oduševljen cijenama
33

Amerikanac otkrio šta je sve dobio za 20 eura u BiH: Posljednje mjesto gdje još uvijek možete jeftino proći

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Američki travel bloger Ben Herskowitz nedavno je putem Instagram profila podijelio zanimljiv sadržaj o Bosni i Hercegovini.
Naime, on je tokom svog boravka u BiH, posjetio Sarajevo i tom prilikom odlučio otkriti šta se sve BiH može kupiti za 20 eura.

"Uz eksplozivne cijene na Balkanu, Bosna je posljednje mjesto gdje još uvijek možete dobiti dobre proizvode za svoj novac. S ogromnom količinom stvari koje možete uraditi i hrane za isprobati, svakako dodajte Bosnu i Hercegovinu na svoj popis prije nego što postane turistička", napisao je u opisu objave.

U objavljenom snimku naveo je da dan u Sarajevu započinje "tipičnom bosanskom kafom po cijeni od 1.50 dolara, što bi otprilike iznosilo 2.60 KM. Zatim odlazi na brunch u jednom ugostiteljskom objektu gdje prikazuje šta sve možete dobiti za cijenu od šest do osam dolara.

On je usput posjetio i pijacu Markale, gdje je istaknuo da kilogram ili korpicu svježeg voća možete dobiti po cijeni od 1.50 do tri dolara. Potom preporučuje odlazak u buregdžinicu gdje porciju pite možete dobiti i za 2.50 dolara. Nakon toga, preporučuje odlazak na lokacije s prekrasnim pogledom na grad, gdje možete popiti pivo po cijeni od 2.50 dolara.

Također, preporučuje odlazak na jednodnevne izlete u blizini Sarajeva, a pri povratku ističe da posjetite slastičarne, gdje u prosjeku komadi torte koštaju tri dolara.

Kada je riječ o večernjim aktivnostima, ističe odlazak u restorane s tradicionalnom bosanskom kuhinjom, gdje možete probati ćevape i klepe, koji otprilike koštaju pet dolara. Za kraj večeri, preporučuje odlazak u ugostiteljske objekte koji služe nargile.