Kulturne razlike
158

Amerikanka otkrila koje su je stvari najviše šokirale pri preseljenju u BiH: Od kafe do escajga

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Amerikanka Ellie već neko vrijeme živi u Bosni i Hercegovini, a na TikToku je podijelila snimak u kom je otkrila koje su je to stvari šokirale pri dolasku u našu zemlju.

U opisu podijeljenog snimka kazala je kako će samo "Balkanci razumjeti" o čemu govori te da su ovo stvari koje su je najviše iznenadile pri preseljenju.

Prije svega je navela kafu i to koliki ona značaj ima u životima Bosanaca i Hercegovaca: "Bosanci piju kafu svaki sat u danu, posebno navečer kad završe s poslom. Ne znam kako vi spavate s tolikim unosom kofeina".

@ellieandsenci Only Balkan people will get it 🤣 Here are the things that shocked me the most after moving to Bosnia! Did I miss any?! Let me know in the comments! 👇 #balkantiktok #balkanthings #balkancomedy #bosnia🇧🇦 #bosniaandherzegovina #visitbalkan #balkantravel #internationalcouple ♬ original sound - Ellie & Senci 🇺🇸🇧🇦

Još jedna stvar koju je istaknula jesu pokućnice za koje kaže da ih kod kuće nikad ne nosi, ali da je u BiH skoro "zločin" hodati bos po kući.

"Kad u Americi otvorimo dva prozora to je divni unakrsni povjetarac, ali u Bosni to se neće desiti. Promaha doslovno ubija", još je jedna od stvari koje je navela.

Našalila se kako je zabranjeno koristiti escajg, ističući kako se podstiče da i u kući i u restoranima jedete rukama.

Ellie je u vezi s Bosancem Senahidom, a na svojim profilima na društvenim mrežama redovno dijele sadržaje sa svojih putovanja.